Dammam



Dammam Şehir Rehberi

Suudi Arabistan’ın doğu bölümünün başkenti Dammam, aynı zamanda petrol bakımından dünyanın en zengin yeri olarak biliniyor. Basra Körfezi’nin önemli bir limanı olan şehir, ayrıca Riyad ve Cidde’den sonra üçüncü en büyük Suudi şehri olma özelliğini taşıyor. Kral Abdul Aziz limanı Basra Körfezinin en genişi ünvanını elinde bulunduruyor.
Dammam ayrıca bir üniversite kenti olarak anılıyor. Başta Kral Fahd Petrol Ürünleri Üniversitesi olmak üzere bir çok okulda Ortadoğu ve hatta uzak Asya’nın değişik yerlerinden öğrenciler öğrenim görüyor.

Gezilebilecek Yerler

Aziziah Kumsalı’ndan Tarout adasına kadar olan deniz kenarı bölümü “Dammam Corniche” adıyla biliniyor. 2007 yılından başlayarak genişletilmiş bu şehir bölümünde ayrıca çağdaş sanat eserleri de sergileniyor. Korniş, genellikle akşam üzeri ailelerin hoşça vakit geçirmek üzere toplandığı bir uğrak yeri.

Al Khobar bölgesi spor ve oyun etkinlikleri için ayrılmış bir bölge gibi. Dammam’ın belli başlı spor kulüpleri bu bölümde bulunuyor. Su sporları etkinliklerde başı çekiyor. Mercan Ada ve üzerindeki Deniz Feneri gezilesi bir başka adres. Fenerin üzerinden kentin ve bütün kıyı kesiminin güzel manzaraları elde edilebilir.

Al Khobar’ın güneyinde bulunan Yarım Ay Sahili, içindeki düzenlenmiş iki park alanı ve kumsalıyla denizin tadını çıkarmak için gidilesi bir yer. Kumsal, hilal biçiminde genişleyerek 22bin hektarlık bir alana yayılıyor. Yine bu komşulukta Prens Muhammed Bin Fahd Park Alanı’nın 5 km kadar güneyinde dalış için uygun yerler bulunuyor. Kimi kamyon ve arabalar suya batıralarak, yapay bir dalış alanı oluşturulmuş.

Kral Abdul Aziz adına yapılan liman oldukça çağdaş bir görünüme sahip. Limanı petrol ürünleri dışındaki yükleri taşıyan gemiler ve tekneler kullanıyor.
Kültür ve Eğlence
Kral Fahd Park’ı, Suudi Arabistan’ın en büyük parkı olma özelliğini taşıyor. Dammam-Dhahran otoyolu boyunca uzanan park, Körfez Sarayı’nın Kuzeyi’nde, Dammam ve Al-Khobar’ın yaklaşık orta noktasında bulunuyor. Bin kilometre karelik alanda milyonlarca ağaç, birçok havuz bulunyor. Parkın su gereksiniminin çoğu atık suların dönüşümüyle elde ediliyor. Park alanı, yapay lagünler, göller, yeşillikler, çeşmeler, fıskiyeler ve ortak bir anlayışın ürünü yapılarla görülesi bir yer.

Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi’nde, Taş Devri’nden kalma el aletlerinden, Bedevi el işlerine ve giysilerine kadar bir çok eser birarada görülebilir. Dammam Miras Köyü adlı mekanda yine geleneksel öğelerden oluşan bir küçük müze bulunuyor. Bu mekanda hem yöresel yemeklerden yiyebileceğiniz bir restoran hem de etnik ürünler satın alabileceğiniz bir market buunuyor.

Bölgenin tarihi ve kültürü hakkında fikir edinmek için ayrıca Ulusal Müze, Damman Halk Kütüphanesi’nin 4. Katında gezilebilir. Kütüphanenin hemen karşısında Muhammed bin Fahd Stadı bulunuyor.

Yeme İçme

Kentin hemen her yanında ayaküstü yemek yenilecek uluslararası markalar bulunuyor. Dammam sakinleri farklı etnik köklerden ve uluslardan oluşuyor. Geleneksel yemekler de bu doğrultuda zenginlik ve çeşitlilik gösteriyor.

Diğer Suudi kenlerinde olduğu gibi genellikle tavuk etinden yapılsa da Nejdi Kabsa Dammam’da da oldukça yaygın biçimde tüketiliyor. Yemeni Mandi daha çok öğle yemeklerinde tercih ediliyor. Hicaz yemekleri olarak bilinen Mabshoor, Mitabbak, Foul, Areika, Hareisa, Kebap Meiroo, Hareira çorbası, Migalgal, Madhbi Madfun, Maklube, Kibdah, özellikle ramazan bayramında yenilen Manzalah, Ma'asoob, Falafel’in Hicaz usulü olan Magliya, Hummus, Biryani, Ruz Kabli ve Bukhari geleneksel yemekler olarak denenebilir.

Alışveriş

Şehir alışveriş olanakları bakımından oldukça zengin. Kolayca karşılaşabileceğiniz alışveriş merkezlerinde birçok ürün seçeneğini bir arada bulabiliyorsunuz. Al Shatea, Hayat, Sheera, Tamimi, Ibn Khaldoun, Al Bilad, Al Waha ve Al Othaim bu türden alışveriş adresleri arasında sayılabilir. Ayrıca birçok Arap çarşısı da görülebilir Dammam Açıkarttırma Pazarı, Al Souq, Souq El Harraj, Souq El-Hob, Souq Mekke ve Souq El Dammam bu otantik çarşılar arasında ilk akla gelenler.


Önerdiğimiz Turlar



Kategoriler

Bölgede Uygun Otel Kaydı Bulunamadı






Sosyal Medyada Entaş




© 2014 | Gizlilik İlkesi
Tüm Hakları Saklıdır

Faydalı Linkler

E-Bülten

İletişim Bilgilerimiz
0 (212) 354 24 24
entas@entas.com.tr
faks: 0 (212) 354 24 98
Anasayfa | Entaş Turizm Hakkında | Enka Grup | İnsan Kaynakları | Sıkça Sorulan Sorular | Kişisel Verilerin Korunması | İletişim