Taif



Taif Şehir Rehberi

Taif, Suudi Arabistan’ın Batısında, Cidde’nin güneydoğusunda, Mekke Yönetim Bölgesi’nin sınırları içerisinde bulunuyor. Cidde’den Mekke ye yönelmişken Hristiyan Bypass’ı denen kavşaktan dönünce başlayan ve kıvrıla kıvrıla sürüp giden yol sizi Taif’e götürüyor. Başlıca tarım ürünleri olan bal ve üzüm kentin adeta simgesi konumunda.

Gezilebilecek Yerler

Riyad yazları çok daha sıcak olduğu için Kraliyet Ailesi tarafından, yazlık başkent olarak Taif seçilmiş. Kentin denizden yüksekliği kimi kesimlerde 1800 metreyi buluyor ve bu nedenle yazları diğer Suudi kentlerine nazaran daha serin geçiyor. Yalnız Kraliyet Ailesi’nin değil, aslında Cidde ve Riyad’da yaşayan birçok ailenin de yazlık evleri yine Taif’te, bulunuyor.

Geniş caddelerin hemen hepsinin kenarı ağaçlarla donatılmış. Eski kentten bugüne kalanlar Taif’e oldukça özgün bir hava katıyor. Volkanik kimliğini çoktan yitirmiş olsa da, dağlarla birleşen çepeçevre bölge coğrafyası kentin bir başka özgünlük kaynağı.

Taif ve çevresinde 3 binden çok bahçe bulunuyor. Bu bahçelerde yetiştirilen gözde ürünler ise meyve ve gül. Meyveler içinde üzüm önemli bir yer tutuyor öyle ki Taifliler, dünyanın en lezzeti üzümünün burada yetiştiğini söylüyor.

Taif’in 40 km kadar kuzeyindeki Türk Kalesi, Arabistanlı casus Lawrence’in örgütlediği Arap Ayaklanması sonrası çıkan savaşların mekanlarından biri. 1917 yılında yaşanan çatışmalardan geriye kalanların yanı sıra, kalenin komşuluğunda bulunan Kaya Yontuları da ilgi çekiyor. İslam öncesi dönemden kalan, kiminin üstü çizi ve yazılarla süslü kayalar Taif’in geçmişine bir yolculuğa çıkmak isteyenleri bekliyor.


Kültür ve Eğlence

Taif bölgesi arkeolojik açıdan oldukça zengin ve derin bir geçmişe sahip.
İslam öncesi dönemden kalma alanlar arasında kuşkusuz, Okaz Çarşısı ilk sırada yer alıyor. Arap şairlerinin atışma ve tartışma alanı olan Okaz, köklü bir edebi geleneğin izlerini taşıyor.

Kent içinde görülebilecek diğer tarihsel mekanlar arasında camiler sayılabilir. İsmail, Bahavat ve Şubra sarayları özgün mimari örnekler olarak görülmeyi hak ediyor.
 
Kral Fahd bahçesi 170 bin metrekarelik bir alana yayılıyor ve Taif’in en büyük bahçesi olma özelliğini taşıyor. Bu dinlence alanında çocuklar için oyun parkları da unutulmamış. Bahçe içinde göl, fıskiyeler, camii yanında en ilginç görüntüyü bir şelale oluşturuyor.

Şubra Sarayı aslında geleneksel bir Suudi evi. Özel olarak yenilenmiş bu yapı kentin müzesi olarak hizmet görüyor. Bir zamanlar Suudi Kralları tarafından konaklama amacıyla kullanılmış. İçinde bir de bahçe bulunan bu büyük beyaz bina, bugün Savunma Bakanlığına tahsis edilmiş. Şehir müzesi sadece perşembe günleri açık.

Hz. Peygamberin Hicri 1.yılda konakladığı Mitna Vadisi camisiyle görülebilir. Saravat Dağları üzerindeki Şafa Kasabası ise fotoğraf ve doğa meraklıları için birçok güzel olanak bulunuyor.


Yeme İçme

Yemek için dışarıya çıkmak tüm Suudi Arabistan kentlerinde olduğu gibi Taif’te de belli başlı eğlence etkinliklerinden biri olarak görülüyor. Sıkça yapılan bu etkinliğin seçenekleri de o nedenle bir o kadar fazla.

Suudi yemeklerinde kesinlikle karşılaşacaklarınızın başında pirinç ve bulgur geliyor. Mercimek, humus, kuzu ve tavuk eti yine her sofra da karşınıza çıkabilir. Bütün yemeklerin değişmez katığı ise buraya özgü pide.

Kabsa tatmanız gereken yöresel lezzetlerden biri. Künefe ve epey sert de olsa “Arap Kahvesi” ise yemek sonrası kesinlikle denenmeli.


Önerdiğimiz Turlar



Kategoriler

Bölgede Uygun Otel Kaydı Bulunamadı






Sosyal Medyada Entaş




© 2014 | Gizlilik İlkesi
Tüm Hakları Saklıdır

Faydalı Linkler

E-Bülten

İletişim Bilgilerimiz
0 (212) 354 24 24
entas@entas.com.tr
faks: 0 (212) 354 24 98
Anasayfa | Entaş Turizm Hakkında | Enka Grup | İnsan Kaynakları | Sıkça Sorulan Sorular | Kişisel Verilerin Korunması | İletişim