Cuenca



Ekvator'un güneyinde yer alan Cuenca, ülkenin en büyük 3. şehri olmasının yanı sıra, en güzel şehirlerinden biri olarak da biliniyor. Güney And Dağları'nda yer alan şehir, 4 nehrin kıyısına kurulmuştur. Zarif balkonları, taş binaları, parıltılı kilise kubbesi ve arnavut kaldırımlı sokakları ile oldukça şirin bir şehirdir. Koloni Döneminden kalan binaları ile dolu olan şehir merkezi, UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır.
 
Şehrin en önemli eseri Iglesia de El Sagrario (Eski Katedral), bugün müze olarak kullanılmaktadır. Eski Katedral daha sonradan şehre yetmemeye başlamış ve Yeni Katedral inşa edilmiş. Karşılıklı olan bu katedralleri ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca bu katedrallerin arasında bulunan Abdon Calderon Parkı'nı da mutlaka ziyaret ediniz. El Carmen de Asuncion Manastırı oldukça muazzam bir mimariye sahip. Şehrin ortasından akan Rio Tomebamba'nın kıyısı oldukça muazzam, birçok insan emekliliğini yaşamak için Cuenca'ya gelip, nehir kıyısından aldıkları villarlarda yaşamakta. Buradan ayrılmadan önce Panama şapkaları ile meşhur Homero Ortega'nın şapha fabrikasını gezebilirsiniz. Oldukça şık şapkaların bulunduğu bu fabrikada şapka fiyatları 30 dolar ile 1000 dolar arası değişiyor.
 
Ekvator'un yemek türleri oldukça çeşitli ve lezzetlidir. Ülkenin Locro de Papa adlı çorbası oldukça ünlüdür, bu çorbayı Cuenca'da deneyebilirsiniz. Cehivce ise deniz ürünleri ile birlikte yapılan karışık bir kokteyl. Kızarmış sebzelerle birlikte, soğuk servis edilmektedir. Villa Rosa, El Maiz, Tiesto, Akelarre, Likapaay ve Guajibamba size önerebileceğimiz restoranlardan yalnızca birkaçı. Tatlı yemek için mutlaka Convento de las Conceptas'a uğramanızı tavsiye ederiz.
 
Cuenca çömlek, seramik, örgü ve el dokuması sanatlarında gelişmiş bir şehirdir. Alışverişlerinizi bu yönde yapabilirsiniz. Ayrıca bu şehir şapka üretimi konusunda da oldukça ünlüdür. Dünyaca ünlü Panama şapkalarını burada bulabilirsiniz.
 
Cuenca'nın gece hayatını şehirdeki genç nüfus ve turistler canlandırmaktadır. Gidebileceğiniz bir çok mekan bulunmakla birlikte en popülerlerinden bazıları Eucalyptus, Tal Cual ve Sankt Florian'dır. Bu kulüpler oldukça hareketlidir. Eğer pub tarzı daha sakin bir yere gitmek istiyorsanız Wunderbar Café tam da aradığınız yerdir. Canlı müzik için ise San Angel ve Blanco & Tinto'da oldukça keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Önerdiğimiz Turlar



Kategoriler

Bölgede Uygun Otel Kaydı Bulunamadı






Sosyal Medyada Entaş




© 2014 | Gizlilik İlkesi
Tüm Hakları Saklıdır

Faydalı Linkler

E-Bülten

İletişim Bilgilerimiz
0 (212) 354 24 24
entas@entas.com.tr
faks: 0 (212) 354 24 98
Anasayfa | Entaş Turizm Hakkında | Enka Grup | İnsan Kaynakları | Sıkça Sorulan Sorular | Kişisel Verilerin Korunması | İletişim