Kanal Du Midi'de Özel Tekne ile Gurme Turu
Beziers’ten Carcassonne’ye 6 gece 7 gün
1.Gün Beziers
First class kabindeki tren seyahatimiz sonrasında Beziers’de bekleyen teknemize giriş yapıyoruz. Şampanyalı welcome kokteylinde teknemizdeki tayfa ve master şefimiz ile tanışıyoruz. Master şefimiz ile hafta boyunca tadacağımız mükemmel yemekler ile ilgili ön bilgi alıyoruz. Kokteyl’den sonra ilk akşam yemeği ve sonrasında serbest zaman.
2. Gün Capestang - Oppidum d’Enserune
Sabah kahvaltıdan sonra Capestang’a doğru yola çıkıyoruz. Kanal boyunca birçok köprüler ve tüneller göreceğiz. Ve en önemliside hepsi tarih kokuyor! Bu sabah master şefimiz ile ilk yemek pişirme dersimizi yapıyoruz. Klasik bir Fransız tartı olan Quiche Lorriane ve gene Fransız tarzı Terrine yapmayı öğreneceğiz. Öğleden sonra Roma öncesi kalıntılarıyla ve bölgenin en önemli arkeolojik bölgelerinden biri olması ile ünlü Oppidum d’Enserune’ı gezeceğiz. Tepelere çktıkça Montady göletini daha iyi görecek ve güzelliğe hayran kalacağız. Tur sonrası tekneye dönüş ve yemek dersine devam! Bu sefer akşam yemeğinde servis edilmek üzere limonlu ve karamel soslu bir tatlı öğreneceğiz. Sonrasında akşam yemeği ve serbest zaman.
3. Gün Le Somail - Abbaye de Fontfroide
Kahvaltı sonrası yemek dersi için özel mutfağımıza iniyoruz. Avakado ve cherry domates ile uzun bardakta yaz çorbası hazırlayacağız. Dersten sonra 11. yüzyıldan kalma Abbaye de Fontfroide manastırını gezmek için karaya çıkacağız. Bu huzurlu yeşillikler içindeki manastırı gördükten sonra yol üstünde Château Auris şarap fabrikasını ve üzüm bağlarını geziyoruz. Burada muhteşem Fransız şaraplarını tadma fırsatımız olacak. Akşam yemeği için tekneye dönüyoruz. Akşam yemeğinde Fransız şarabı eşliğinde kuzu pirzola tadacağız. Master şefimizden bu ana yemeğin nasıl marine edildiğini ve yapıldığını öğreneceğiz. Sonrasında serbest zaman.
4. Gün Homps - Narbonne
Sabah kahvaltı sonrası master şefimiz ile Narbonne’de akşam yemeği için organik malzemeleri alabileceğimiz markete alışverişe gideceğiz. Narbonne Güney Fransa’da şarap üretiminin yapıldığı ve önemli role sahip bir şehirdir. Alışveriş ve şehir turundan sonra lokal bir bistro’da deniz ürünleri ağırlıklı bir menu ile öğle yemeği yiyeceğiz. Öğle yemeği sonrası tekneye dönüyoruz. Ve tekne ile Homps’a doğru yola çıkıyoruz. Market’ten almış olduğumuz fener balığı ve taze sebzeler ile akşam yemeğini master şefimiz ile beraber hazırlayacağız. Akşam yemeği sonrası serbest zaman.
5. Gün Minerve - Trebes
Kahvaltı sonrası üzüm bağları ile ünlü Minerve köyü ziyaret edilecektir. Tekneye dönüşte dünyaca ünlü Peyriac-Minervois şaraplarını tadabilmek için duraklayacağız. Öğle yemeği için tekneye dönüyoruz. Sonrasında bisiklet ile veya yürüyerek taş yolları gezebilirsiniz. Öğleden sonra ise başka bir yemek kursu bizi bekliyor! Gene organik ürünlerimiz ile Akdeniz usulu başka bir sürpriz yemeği master şefimizden öğrenerek yapacağız.Zeytinyağı, yerel otlar ve daha fazlası ile! Akşam yemeği sonrası Trebes kasabasına doğru yola çıkacağız.
6. Gün Carcassonne
Kahvaltı sonrası bu harika turu gene harika bir şekilde sonlandıracağız. Carcassonne’de bulunan Avrupanın en büyük ortaçağ şatosunu göreceğiz. Duvarları, köprüleri ile gerçekten ne kadar büyük bir şato olduğunu keşfedeceksiniz. Siperlerden harika Pireneler manzarasını izleyebilir ve ortaçağnın o muhteşem havasını içinize çekebilirsiniz. Öğle yemeği için bir yerel restaurantta Carcassonne’nin ünlü yemeği Cassolet’i tadacağız. Ayrıca master şefimizden gene bu yemek ile ilgili tarif alacak ve püf noktalarını öğreneceğiz. Sonrasında ise bu seyahation son yemek kursu için tekneye geçeceğiz. Yapacağımız yemek ise deniz ürünleri ile Ravioli! Ayrıca beyaz şarap ile hazırlanan özel sosu da unutmamak gerekir! Yemek kursu sonrası veda yemeğini yiyeceğiz.
7. Gün Carcassonne
Kahvaltı sonrası tren istasyonuna transfer ve bu seyahatin sonu.
Not: İstenirse tam tersi olarak ta organize edilebilir. Teknede toplamda 2 kamara bulunmaktadır. Ve maksimum 4 kişi ile yapılabilmektedir. Tüm hizmetler bu 4 kişiye özel olarak icra edilmektedir